Woord

Schrijver (kortlopende studierichting)

Naast het reguliere traject woordkunst-drama, heb je ook de mogelijkheid om de kortlopende studierichting 'Schrijver' te volgen. Hiervoor is geen voorkennis vereist
Deze studierichting loopt over een periode van 3 jaar. Je volgt drie uur per week les, waarvan twee uur schrijven en één uur literaire facetten
In werkelijkheid loopt deze opsplitsing niet zo afgelijnd. 
Of je nu schrijver bent van verhalen, gedichten of toneel: creativiteit en vakmanschap zijn de basisingrediënten voor deze driejarige opleiding.

NIEUW:
Bij de start van je opleiding kan je kiezen tussen het schrijven van 'proza 'of 'poëzie'.

Je krijgt nog steeds theoretische kapstokken en schrijfopdrachten, we onderzoeken en overwinnen onveranderd je schrijfremmingen, leren feedback te geven en te ontvangen en verdiepen ons in zintuiglijk schrijven, tijd, ruimte, structuur, stijl, thematiek, personages, etc.
De basissaus van de opleiding blijft dus dezelfde maar we proberen ze vanaf nu wat bij te kruiden op smaak van elk individu. 

  • Schrijf je even vlot Haiku's als Herman Van Rompuy dan kies je best voor de optie 'poëzie'.
  • Wil je liever je wekelijks column over het klimaat in die ene krant zien schitteren, dan kies je 'proza'

Nieuw is ook het feit dat je na drie jaar proza, je opleiding kan verlengen met drie jaar poëzie (of andersom). Dat kan na drie jaar, maar even goed na één jaar.
Ook twijfelaars zijn welkom. We kunnen dan gaandeweg samen ontdekken waar je je het beste bij voelt.

"Schrijven is kijken met je ogen dicht"- Remco Campert.
 

Proza

Verkiezen je kinderen jouw verhalen boven deze van Roald Dahl? Laat je hoofdpersonage het al afweten in hoofdstuk 2 van je roman? Of vallen je kortverhalen te lang uit? Samen nemen we alle literaire obstakels onder de loep in de opleiding ‘proza’. Je krijgt dezelfde lesinhoud gepresenteerd als de ‘poëzie’- cursisten, met dat verschil dat we ons net dat beetje meer verdiepen in alle vormen van proza. Op maat van elk individu. Hugo Claus heeft een opvolger nodig!
 

Poëzie.

Schrijf je even vlot Haiku's als Herman Van Rompuy? Ben je de nieuwe Shakespeare met ‘To sonnet or not to sonnet’? Ben je slimmer dan de Slimste dichteres Delphine Lecompte? M.a.w. Heb je interesse in de opleiding ‘poëzie’? Goed nieuws, we hebben nog een plekje vrij! Je krijgt dezelfde lesinhoud voorgeschoteld als de ‘proza’- cursisten, met dat verschil dat we ons net dat beetje meer verdiepen in de poëzie. En dit op maat van elk individu. Samen werken we naar die eerste bundel toe!

 

Meer info? Ontdek hier meer over onze kortlopende studierichting: schrijver.

Je kan schrijver volgen op deze locaties:

Jana Arns

Jana Arns

Schrijver (kortlopende studierichting)

De prijs van deze les is afhankelijk van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Ben je houder van een kansenpas en schrijf je in de academie in Sint-Niklaas? Dan krijg je een grote korting.

dansmuziekwoord