Woord

Schrijver (kortlopende studierichting)

Naast het reguliere traject woordkunst-drama, heb je ook de mogelijkheid om een kortlopende studierichting te volgen. Voor de studierichting schrijven is geen voorkennis vereist. Deze studierichting loopt over een periode van 3 jaar. Je volgt drie uur per week les, waarvan twee uur schrijven en één uur literaire facetten. In werkelijkheid loopt deze opsplitsing niet zo afgelijnd.

Sinds het schooljaar 2018-2019 is 'schrijver' de nieuwe naam van de opleiding 'literaire creatie'. Of je nu schrijver bent van verhalen, gedichten of toneel: creativiteit en vakmanschap zijn de basisingrediënten voor deze driejarige opleiding.

1ste jaar: de basis van schrijven
Hier krijg je, via theoretische kapstokken en schrijfopdrachten, allerlei vaardigheden aangeleerd. Je overwint je schrijfremmingen en maakt kennis met de kracht en de invloed van standpunt, tijd, ruimte, personage, structuur, toon/stijl en thematiek. Een breed spectrum van genres komt aan bod. Heel belangrijk is ook dat je leert kritisch en respectvol feedback te geven op teksten van medeleerlingen en dat je leert omgaan met feedback op je eigen teksten. Er wordt in de les geschreven, ter opwarming om de verbeelding, de zintuiglijke waarnemingen of het inlevingsvermogen te vergroten, maar je krijgt ook schrijfopdrachten mee naar huis die in een volgende les dan besproken worden in de groep.

2de jaar: herhaling en uitbreiding.
In het 2de jaar geven we steeds meer gestalte aan grotere projecten.

3de jaar: afstudeerproject
Tijdens het laatste jaar ga je specifieke keuzes maken in verband met het eindwerk, het afstudeerproject. Dat kan bijvoorbeeld een bundel kortverhalen, gedichten, een verzameling columns of een literaire verkenning van beeldend werk (zoals foto’s of schilderijen) zijn.

 

Meer info? Ontdek hier meer over onze kortlopende studierichting: schrijver.

Je kan schrijver volgen op deze locaties:

Jana Arns

Jana Arns

Schrijver (kortlopende studierichting)

De prijs van deze les is afhankelijk van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Ben je houder van een kansenpas en schrijf je in de academie in Sint-Niklaas? Dan krijg je een grote korting.

dansmuziekwoord