Woord

Verteltheater (vierde graad)

Als je slaagt in de 3de graad, dan ga je over naar de 4de graad. Dit laatste traject duurt 3 jaar en je krijgt 2 uur les per week. 

Vanaf de 4de graad maken we een onderscheid tussen de studierichting vertolkend en creërend acteur.

Binnen de studierichting vertolkend acteur kan je kiezen tussen de optie ‘verteltheater’ en de optie ‘speltheater’.

In de optie ‘verteltheater’ krijg je 2 uur les per week, een heel schooljaar lang: 1 uur kunst- & cultuurlab en 1 uur verteltheater/stemregie:

  • Kunst- & cultuurlab (1 uur per week)

Wat is kunst? Wat is cultuur? Hoe kun je theater, poëzie, cabaret … begrijpen? Waarvoor is kunst en cultuur goed? Hoe kan muziek, woord, dans, beeld ons gevoeliger maken? Waarom bestaat kunst? Met een brede, open en kritische blik op de podiumkunsten ontwikkel je jezelf tot een empathisch mens. Je bezoekt theatervoorstellingen, concerten en tentoonstellingen. Je gaat nadien actief in discussie met medestudenten en met acteurs en theatermakers zelf.

  • Verteltheater/stemregie (1 uur per week)

Presenteren, vertellen, improviseren, formuleren en inleven aan de hand van literaire teksten, of je eigen verhaal verzinnen en vertolken, verleiden met je stem en taal! Je stem opnemen, de mogelijkheden van je stem ontdekken en bewerken in een podcast of een hoorspel: ook dat kan je hier doen. 

Je kan verteltheater (vierde graad) volgen op deze locaties:

De kostprijs van deze les is afhankelijk van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Ben je houder van een kansenpas en schrijf je in de academie in Sint-Niklaas? Dan krijg je een grote korting.

dansmuziekwoord