Coup de Ville 2024

Concert
Expo
Festival
Social media sharing

Coup de Ville 2024

Van zaterdag 13 april tot en met zondag 19 mei zal het kunstenparcours ‘Coup de Ville’ de polsslag in het hart van Sint-Niklaas weerom doen versnellen.

Met het thema 'Artists & Athletes: the hill they climb' bekijken we de vete tussen lichaam en geest . Zowel in kunst als in sport droomt men immers van de top! Tegengestelde domeinen? Een onoverbrugbare spagaat? Toch voelen roem of tragiek bij beiden even heftig aan. Maar wat is nu precies de betekenis en welke reikwijdte hebben aspecten zoals: talent, discipline, stijl, beperking, duur of kracht in kunst en sport? Die onderlinge verschillen en gelijkenissen onderzoeken we uitvoerig in de komende Coup de Ville.

 

Ook d'Academie Podium zal inkijk geven in het parcours dat leerlingen afleggen op weg naar een grote voorstelling.
 

zaterdag 20/4: Lezing Yannick Van De Velde

Yannick Van de Velde hoort als pianist bij de internationale top en trad op over de hele wereld, zowel als solist als kamermusicus. Een week na zijn lecture-performance in het kader van CDV 2024 organiseert hij wederom het muziekfestival PianoFest.

Yannick spreekt en verklaart al pianospelend thema’s zoals snelheid, kracht, lenigheid, uithouding, … aspecten die vaak met sport geassocieerd worden, maar even cruciaal zijn in de muziekwereld.

Locatie: Zaal Anton Van Wilderode, VTS-site Vakschoolhof 26 Sint-Niklaas

Datum: zaterdag 20 april

Uur: 17u

donderdag 9/5: Open generale repetitie dansvoorstelling

De leerlingen van onze dansafdeling werken al ruimte tijd naar de uitvoering van een grote dansvoorstelling, de apotheose van hun dansjaar.

Ben jij ook benieuwd wat hier allemaal aan te pas komt?
Wil je getuige zijn van het bloed, zweet, tranen en het stressgehalte van een generale repetitie?

Kom langs voor een blik achter de schermen.

Locatie: Stadsschouwburg Sint-Niklaas, Paul Snoekstraat 1, 9100 Sint-Niklaas

Datum: donderdag 9 mei

Uur: 19-21.30u

zondag 12/5: Open repetitie ‘Boléro Ravel’

De leden van ons symfonisch orkest laten je meeluisteren tijdens hun generale repetitie.

Tenzij je muzikant bent, zit je meestal op een afstand van het muzikale gebeuren. Tijdens deze repetitie krijg je de kans om midden tussen de muzikanten - in de buik van het symfonisch orkest, mee te luisteren.

Je wordt een niet-spelende participant tijdens de generale repetitie van een van de het bekendste stuk van Maurice Ravel - een uitdaging trouwens voor de slagwerkers in het orkest. 

Locatie: VTS Site, Vakschoolhof 26, 9100 Sint-Niklaas

Datum: zondag 12 mei

Uur: 10.30-12.30u

Gratis op vertoon van jouw Coup de Ville-toegangsticket.

dansmuziekwoord