Muziek

Hobo / althobo (Engelse hoorn)

De hobo is een houten blaasinstrument.  De hoboïst blaast de lucht in het instrument door een rietje, dat hij tussen de lippen neemt. Een riet bestaat uit een dubbel gevouwen rieten plaatje. Zoiets is erg delicaat werk: bijna elke ervaren hoboïst snijdt zijn riet dan ook zelf. Hij kan dan zelf beslissen hoe dik of hoe dun hij het riet wil hebben. De hobo is een veel gevraagd instrument in allerlei orkesten en ensembles.

De Engelse hoorn of althobo is het grotere broertje van de hobo. Dit instrument is dus geen hoorn, maar een soort hobo die groter is en dus lager klinkt. Je kan de Engelse hoorn herkennen aan de vorm van het rietstuk: daarin zit een bijzonder knikje.

In onze academie kan je de hobo volgen in de stijlrichting ‘klassieke muziek’ of ‘oude muziek’. 

Onze leerkracht hobo vertelt je hier over de lessen, het instrument en je krijgt nog een mooi solo concert van één van onze leerlingen.

Je kan hobo / althobo volgen op deze locaties:

ilse barbaix

Ilse Barbaix

Klassieke muziek
Hobo / althobo (Engelse hoorn)

De kostprijs van deze les is afhankelijk van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Ben je houder van een kansenpas en schrijf je in de academie in Sint-Niklaas? Dan krijg je een grote korting.

dansmuziekwoord