NC

Meiconcert 'Boléro'

18 tot 19 mei
Blikfabriek,Krugerstraat 232, 2660 Hoboken
Concert

Voor de 3e keer op rij zijn we te gast in de Blikfabriek voor ons jaarlijkse 'meiconcert'. We brengen, in samenwerking met de Blikfabriek, ontmoetingscentrum Nova en het Gravenhof een klassiek concert op een atypische locatie.
Maurice Ravels meesterwerk ‘Boléro’ komt tot leven met een live orkest en dans.

Social media sharing

Boléro

Volgens de Franse componist hoort dit muziekstuk niet thuis in de traditionele setting van een concertzaal of theater, maar wel… in een fabriekshal! En waar anders dan het betoverende decor van De Stelling in de Blikfabriek om deze unieke, machinale balletmuziek tot leven te brengen? 

‘Boléro’ is een van de meest herkenbare werken uit het symfonische repertoire. Ravel componeerde het stuk voor de Oekraïense danseres Ida Rubinstein. Volgens sommigen is het dan ook het meest erotische muziekstuk aller tijden, waarin de Baskisch-Franse componist een Spaanse dans uitrekt tot een schijnbaar eeuwigdurend geluksmoment.

Symfonisch orkest van d'Academie Sint-Niklaas, onder leiding van Pieter Matthynssens, en de!KUNSTHUMANIORA Hedendaagse Dans (choreografie Natascha Pire en Filip Van Huffel) brengen het stuk tot leven in deze industriële setting.

Programma:

Aaron Copland: Fanfare for the common man
Ralph Vaughan Williams: Fantasia on a Theme of Thomas Tallis
Gustav Holst: Mars uit The planets
Maurice Ravel: Boléro

 

Data:   

  • Zaterdag 18 mei, om 20 uur
  • Zondag 19 mei, om 15 uur
  • Zondag 19 mei, om 17 uur

Locatie:

Blikfabriek, Krugerstraat 232, 2660 Antwerpen

Tickets:

12 euro of 3 euro (kansentarief)

bolero
dansmuziekwoord