Woord

Verteltheater (vierde graad)

Pas als je de derde graad Woordkunst-Drama hebt afgewerkt, ga je aansluitend naar de 4de graad. Afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur kies je voor de studierichting CREËREND ACTEUR of VERTOLKEND ACTEUR. In die studierichting kies je nog eens voor een specifiek praktisch vak.

Beide studierichtingen kan je in gelijk welke volgorde ook na elkaar volgen, in overleg met de leerkrachten. Weet je nog niet goed welke kant je uit wil, dan praat je best eens met een leerkracht.

Verteltheater

Traject: 2 lestijden per week gedurende 3 jaar.

Je volgde vooraf SPREKEN & VERTELLEN in de 3de graad, dan kun je nu kiezen voor VERTELTHEATER.

  • Je wil met verschillende soorten teksten werken, ze scènewaardig maken en ze op een podium performen.
  • Je wil woorden tot leven brengen via intonatie, spanning, stilte, stemgebruik, ruimtegebruik, mimiek, gestiek en timing.
  • Je wil je publiek meenemen naar een wereld van verbeelding en emotie: een ontroerend gedicht, een meeslepend sprookje, een spannend verhaal, een tekst vol humor, dialogen met wisselende emoties…
  • Je krijgt de kans om met veel enthousiasme een eigen project uit te werken dat kan groeien tot een eigen creatief programma.

 Je krijgt 2 lesuren per week:

  • VERTELTHEATER/STEMREGIE (1uur) 

Max. 4 leerlingen. Het tijdstip spreek je af met je leerkracht.

  • KUNST- & CULTUURLAB

Is het verplicht ondersteunend vak en wordt klassikaal gegeven op een vooraf vastgelegd tijdstip. De klemtoon ligt op de ontdekking van de kunsten en van cultuur, op de ontwikkeling van een breed wereldbeeld met een open vizier en een kritische geest. We gaan naar een 8-tal voorstellingen kijken in de stadsschouwburg en bespreken deze achteraf. Je krijgt achtergrondinformatie en een historisch cultureel kader. We willen onze leerlingen warm maken voor theater en theaterbezoek.

 

Je kan verteltheater (vierde graad) volgen op deze locaties:

De prijs van deze les is afhankelijk van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Ben je houder van een kansenpas en schrijf je in de academie in Sint-Niklaas? Dan krijg je een grote korting.

dansmuziekwoord