Woord

Theatermaker

Pas als je de derde graad Woordkunst-Drama hebt afgewerkt, ga je aansluitend naar de 4de graad. Afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur kies je voor de studierichting CREËREND ACTEUR of VERTOLKEND ACTEUR. In die studierichting kies je nog eens voor een specifiek praktisch vak.

Beide studierichtingen kan je in gelijk welke volgorde ook na elkaar volgen, in overleg met de leerkrachten. Weet je nog niet goed welke kant je uit wil, dan praat je best eens met een leerkracht.

Theater maken

Je wil je eigen toneeltekst, je eigen verhaal, je eigen scenario creëren. Je gaat samen met je leerkracht aan de slag. Samen zoek je en bewerk je geschikt tekstmateriaal of een stuk. Je werkt naar een toonmoment toe.

Traject: 2 lestijden per week gedurende 3 jaar.

  • Kunst- en cultuurlab

Is het verplicht ondersteunend vak en wordt klassikaal gegeven op een vooraf vastgelegd tijdstip. De klemtoon ligt op de ontdekking van de kunsten en van cultuur, op de ontwikkeling van een breed wereldbeeld met een open vizier en een kritische geest. We gaan naar een 8-tal voorstellingen kijken in de stadsschouwburg en bespreken deze achteraf. Je krijgt achtergrondinformatie en een historisch cultureel kader. We willen onze leerlingen warm maken voor theater en theaterbezoek

  • Theater maken (1 uur per week)

Max.. 4 leerlingen. Het tijdstip spreek je af met je leerkracht.

Je kan theatermaker (vierde graad) volgen op deze locaties:

Annelies De Wolf

Annelies De Wolf

Lab spreken en spelen
Spreken en vertellen (derde graad)
Theatermaker
Speltheater (derde graad)
Speltheater (vierde graad)
johan caekelbergh

Johan Caekelbergh

Theatermaker
Spreken en vertellen (derde graad)
Speltheater (derde graad)

De prijs van deze les is afhankelijk van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Ben je houder van een kansenpas en schrijf je in de academie in Sint-Niklaas? Dan krijg je een grote korting.

dansmuziekwoord