Woord

Spreken en vertellen (derde graad)

Wil je mooi leren praten? Wil je je op je gemak voelen voor een groep? Wil je expressief leren vertellen of voordragen? Dan is de optie ‘Spreken en vertellen’ iets voor jou! 

Deze optie sluit aan op de 2de graad: alle leerlingen die de 2de graad hebben gevolgd, kunnen hiervoor kiezen. Maar ook nieuwe leerlingen kunnen hier invoegen. Leerlingen volgen volgens niveau en persoonlijke doelstelling samen in een klein groepje de les.

Ideaal voor jongeren en volwassenen die voor een klein of groter publiek willen staan. Ook ideaal voor studenten in lerarenopleiding en voor alle mensen die overtuigend willen overkomen in hun professionele bezigheden.

In de optie ‘Spreken en vertellen’ krijg je 2 uur les per week, een heel schooljaar lang:

  • Spreken & vertellen (1 uur per week)

Hoe krijg je aandacht voor een gedicht, een verhaal of een mening? En hoe kan je dat meedelen aan een publiek? Je onderzoekt de brede waaier aan mogelijkheden en vergroot je persoonlijke expressieve middelen.

  • Woordstudio (1 uur per week)

Welke soorten taal gebruik je om te communiceren: verbaal en lichamelijk? Hoe krijg je controle over je spreekstress? Hoe gebruik je op een correcte manier standaard Nederlands? Hoe kom je doeltreffend over? Telefoneren? Debatteren? Discussiëren? Jezelf blijven en jouw idee vertellen? Je krijgt hier de gepaste tools voor een aanvaardbaar resultaat. 

Je kan spreken en vertellen (derde graad) volgen op deze locaties:

annelies de wolf

Annelies De Wolf

Lab spreken en spelen
Spreken en vertellen (derde graad)
Theatermaker
Speltheater (derde graad)
Speltheater (vierde graad)
johan caekelbergh

Johan Caekelbergh

Theatermaker
Spreken en vertellen (derde graad)
Speltheater (derde graad)

De kostprijs van deze les is afhankelijk van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Ben je houder van een kansenpas en schrijf je in de academie in Sint-Niklaas? Dan krijg je een grote korting.

dansmuziekwoord