Woord

Spreek- en verteltheater (vierde graad)

Als je slaagt in de 3de graad, ga je over naar de 4de graad. Dit laatste traject duurt 3 jaar en je krijgt 2 uur les per week.

Vanaf de 4de graad maken we een onderscheid tussen de studierichting vertolkend en creërend acteur.

Binnen de studierichting creërend acteur kan je kiezen tussen de optie ‘spreek- en verteltheater’ en de optie ‘theatermaker’.

In de optie ‘spreek- en verteltheater’ krijg je 2 uur les per week, een heel schooljaar lang:
1 uur kunst- & cultuurlab en 1 uur spreken en presenteren.

  • Kunst- & cultuurlab (1 uur per week)

Wat is kunst? Wat is cultuur? Hoe kun je theater, poëzie, cabaret … begrijpen? Waarvoor is kunst en cultuur goed? Hoe kan muziek, woord, dans, beeld ons gevoeliger maken? Waarom bestaat kunst? Met een brede, open en kritische blik op de podiumkunsten ontwikkel je jezelf tot een empathisch mens. Je bezoekt theatervoorstellingen, concerten en tentoonstellingen. Je gaat nadien actief in discussie met medestudenten en met acteurs en theatermakers zelf.

  • Spreken & presenteren (1 uur per week)

In een klein gezelschap ontwikkel je je spreektechniek om voor een klein en een groot publiek je boodschap op een overtuigende manier kenbaar te maken. Handig omgaan met een microfoon, jezelf op een beeldscherm leren verdragen, doeltreffend een powerpointvoorstelling (of ander beeldmateriaal) toepassen in een toespraak zijn een kleine greep uit het aanbod in dit vak. Je schrijft hier ook zelf je teksten in spreektaal.

Je kan spreek- en verteltheater (vierde graad) volgen op deze locaties:

De kostprijs van deze les is afhankelijk van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Ben je houder van een kansenpas en schrijf je in de academie in Sint-Niklaas? Dan krijg je een grote korting.

dansmuziekwoord