Woord

Speltheater (vierde graad)

Als je slaagt in de 3de graad, dan ga je over naar de 4de graad. Dit laatste traject duurt 3 jaar en je krijgt 2 uur les per week

Vanaf de 4de graad maken we een onderscheid tussen de studierichting vertolkend en creërend acteur.

Binnen de studierichting vertolkend acteur kan je kiezen tussen de optie ‘verteltheater’ en de optie 'speltheater’.

In de optie ‘speltheater’ krijg je 2 uur les per week, een heel schooljaar lang: 1 uur kunst- & cultuurlab en 1 uur toneel.

  • Kunst- & cultuurlab (1 uur per week)

Wat is kunst? Wat is cultuur? Hoe kun je theater, poëzie, cabaret … begrijpen? Waarvoor is kunst en cultuur goed? Hoe kan muziek, woord, dans, beeld ons gevoeliger maken? Waarom bestaat kunst? Met een brede, open en kritische blik op de podiumkunsten ontwikkel je jezelf tot een empathisch mens. Je bezoekt theatervoorstellingen, concerten en tentoonstellingen. Je gaat nadien- actief in discussie met medestudenten en met acteurs en theatermakers zelf.

  • Toneel (1 uur per week)

Het plezier van de dialoog. In klein en fijn gezelschap. Woorden van een auteur laten klinken alsof ze de jouwe zijn. Shakespeare? Een tragische Griek? Iets absurds? Iets 21ste eeuws? Er zijn zoveel personages, maar jij, de vertolker, bent uniek.

Je kan speltheater (vierde graad) volgen op deze locaties:

annelies de wolf

Annelies De Wolf

Lab spreken en spelen
Spreken en vertellen (derde graad)
Theatermaker
Speltheater (derde graad)
Speltheater (vierde graad)
Pierre Callens

Pierre Callens

Speltheater (derde graad)
Speltheater (vierde graad)
Theatermaker

De kostprijs van deze les is afhankelijk van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Ben je houder van een kansenpas en schrijf je in de academie in Sint-Niklaas? Dan krijg je een grote korting.

dansmuziekwoord