Bereikbaarheid hoofdschool Sint-Niklaas

De hoofdschool van d'Academie podium bevindt zich midden in het centrum van Sint-Niklaas, vlakbij d'Academie beeld en de stadsschouwburg. De school is vlot bereikbaar op verschillende vervoerswijzen.

d'Academie podium ligt vlakbij twee bushaltes van De Lijn: de halte Hofstraat en de halte Grote Markt. Vanaf deze haltes is het slechts een paar minuten stappen tot de ingang van de academie. De meeste stadslijnen en streeklijnen stoppen aan deze haltes. Zo is de academie vlot bereikbaar vanuit de omliggende gemeenten in het Waasland en verder.

Het NMBS-treinstation ligt op een tiental minuten wandelen van de academie. Sint-Niklaas is vlot bereikbaar per trein vanuit verschillende richtingen. Om de twintig minuten vertrekken er treinen naar Gent en Antwerpen. Een rit vanuit Antwerpen naar Sint-Niklaas duurt ongeveer twintig minuten. Vanuit Gent bereik je Sint-Niklaas in 25 minuten. Vanuit Brussel rijdt elk uur een rechtstreekse trein naar Sint-Niklaas. Er zijn ook snelle verbindingen mogelijk met een overstap in Antwerpen, Gent of Mechelen.

Kom je met de fiets naar de academie? Dat gaat vlot, want Sint-Niklaas is een echte fietsstad. De afgelopen jaren werkten we hard aan een veilig fietsnetwerk in de stad en naar omliggende gemeenten. Er is een fietsenstalling voorzien aan de ingang van de academie, waar je je fiets kan parkeren.

Vlakbij d'Academie podium zijn er verschillende parkings: Schouwburgplein, Grote Markt en Stationsstraat.

Tip: spreek af met andere leerlingen in je klas om te carpoolen naar de academie!

dansmuziekwoord