Poëzie op zondagmorgen

Gratis
Lezing
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Social media sharing

Jana Arns, leerkracht 'Schrijven' aan d'Academie Podium, brengt een nieuwe gedichtenbundel uit: 'Als enige kennisgeving'.
 Een bundel over sterrenkinderen.

Op zondag 10 december, wereldlichtjesdag, stelt zij haar nieuwe bundel voor tijdens Poëzie op zondagmorgen in 'De Foyer' (Paul Snoekstraat, Sint-Niklaas).

 

Na vijf bundels bij Uitgeverij P én een stadsbundel over Sint-Niklaas, wilde dichter Jana Arns even een pauze inlassen. Maar via haar vrijwilligerswerk als fotograaf bij 'Boven de wolken’, een organisatie die sterrenkindjes fotografeert, voelde Arns toch de drang om hierover een bundel te schrijven. Ze sloeg de handen in elkaar met schilder Rein Vanvinckenroye, die zelf zijn eerste kindje verloor bij de geboorte.

Componist en marimbaspeler Frank Nuyts is van vele markten thuis. Hij en zijn eega, pianiste Iris De Blaere, zijn onvermoeibare pleitbezorgers van nieuwe muziek. Ze vormen sinds enkele jaren een poëtisch-muzikaal trio met Jana Arns. Met één koppel binnen dit muzikale avontuur, nam Les Nièces de Diderot reeds een gedurfd risico. Maar nu breiden ze uit met componist en contrabassist Joris Vanvinckenroye én krijgen ze, ja ja, twee koppels die samenwerken.

Het resultaat krijg je op deze Wereldlichtjesdag te horen en te zien op muziek van Les Nièces de Diderot!

Gratis toegang - Reserveren niet nodig

dansmuziekwoord