Pianofest

Concert
Gastles
Lezing
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Social media sharing

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 maart staat onze stad in het centrum van de muzikale wereldtop.

PianoFest is een festival waar u echt niet omheen één instrument kan: de piano!
Beleef de drie dagen waar u piano's in het straatbeeld zult zien verschijnen, een heuse pianomobiel en nog veel meer.

​Verschillende winnaars van de Koningin Elisabethwedstrijd passeerden reeds de revue: Yuzuko Horigome, Severin von Eckardstein en dit keer is het de beurt aan Lukas Vondracek. 
​Verder komen artiesten van de Juilliard School in New York, de bekende pianisten Aleksandar Madzar en Boris Berman: de lijst is oneindig.

Op vrijdagavond (18 maart) speelt Aleksander Madzar, pianist en winnaar van o.a. de internationale Busoni wedstrijd, de wedstrijd in Leeds en Munchen met zijn strijkkwartet.

Zaterdagavond (19 maart) speelt de levende legende Boris Berman, een van de allergrootste pianisten van het moment en hoofdprofessor aan Yale University in New-York.

Ook onze jonge talenten worden niet vergeten; op zaterdagnamiddag (19 maart) speelt  Samuel Van de Velde op piano samen met 2 andere toptalenten op viool en cello. Zij zijn allemaal prijswinnaars van verschillende wedstrijden en behoren tot de top van hun generatie en het programma is adembenemend mooi.

Zondagavond (20 maart) is het de beurt aan Yannick Van de Velde die samenspeelt met niemand minder dan Lukas Vondracek, 1ste prijswinnaar van de Koningin Elisabeth Wedstrijd enkele jaren geleden. Twee bijzonder flamboyante muzikanten, dat belooft vuurwerk!

Aan het festival is ook een masterclass verbonden. Jonge pianisten van 3 continenten spelen hun programma op zondagnamiddag.

De avondconcerten gaan door in de Stadsschouwburg, telkens om 20u.
De namiddagconcerten gaan door in de Salons, telkens om 15u.
 

Voor reservaties en tickets kunnen jullie terecht op de website van het CC van Sint-Niklaas  
www.ccsint-niklaas.be

Voor meer info kan je terecht op de website www.pianofest.be
 

dansmuziekwoord