Geplande werken Collegestraat vanaf 12 april

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Social media sharing

Het stadsbestuur legt, in verschillende fasen, een winkelwandellus aan in de Stationswijk. De straten in dit project krijgen een complete heraanleg en worden aangenamer, aantrekkelijker en verkeersveiliger voor de bewoners en bezoekers.

Ook de Collegestraat ligt in de winkelwandellus. Ter voorbereiding van de bovengrondse heraanleg worden eerst de nutsleidingen vernieuwd.

 

  • Van maandag 12 april tot vrijdag 23 april: sleufwerken in twee fasen: vanaf de Grote Markt tot aan de ingang Reinaertgalerij (fase 1). Vanaf de ingang Reinaertgalerij tot aan de Paul Snoekstraat (fase 2). De sleuf komt in het midden van de Collegestraat.
  • Van maandag 10 mei tot vrijdag 21 mei: overkoppelingen en huisaansluitingen op de nieuwe leidingen.

 

Tijdens de werken is er geen verkeer mogelijk in de Collegestraat. Ook fietsers en voetgangers krijgen om veiligheidsredenen geen toegang tot de straat, met uitzondering van de bewoners.

 

In de tussenliggende periode, van maandag 26 april tot vrijdag 7 mei, test De Watergroep de waterkwaliteit in de nieuwe leiding. In die periode is de Collegestraat terug open voor het verkeer.

 

De leerlingen en cursisten van de scholen en academies kunnen de gebruikelijke route van de Grote Markt door de Collegestraat niet gebruiken, tijdens de twee periodes van de werken. De scholensite is te bereiken via de Parkstraat en de Hofstraat. Leerlingen die met de bus komen kunnen best afstappen aan de halte Hofstraat in plaats van aan de halte Grote Markt.

 

Meer informatie kan u terugvinden via: www.sint-niklaas.be/winkelwandellus

dansmuziekwoord