Creatie "Stabat Mater" van Koen Dejonghe

Social media sharing

Creatie "Stabat Mater" van Koen Dejonghe

Koen Dejonghe, componist en leraar op de Muziekacademie van Sint-Niklaas, schreef een “Stabat Mater” voor koor, viool, piano, synthesiser en orgel  met als inspiratiebron het schilderij “De Kruisafneming” van Pieter Thys uit 1672 dat zich in de Sint-Nicolaaskerk van Sint-Niklaas bevindt.

Op maandag 13 mei is op TV oost een reportage te zien van 'the making of the video'.

Deze compositieopdracht, aangevraagd door het stadsbestuur van Sint-Niklaas, past in het grote project ‘Vlaamse Meesters’ van Toerisme Vlaanderen in samenwerking met Toerisme Sint-Niklaas. De uitvoerders zijn het DKO koor 'Terpander' olv Godfried Van de Vyvere, leraar zang op d'Academie samen met Koen Dejonghe, piano en Sarah Wyffels, viool. Er wordt een opname van gemaakt en een video-clip.

De creatie vindt plaats op zondag 16 juni om 19.00 u in de Sint-Nicolaaskerk van Sint-Niklaas. Tijdens de muziek wordt er op een originele choreografie ‘uit het schilderij’ gestapt en gedanst met een kostumering uit de baroktijd. Deze uitvoering wordt gebracht door het " Modern Barock Ensemble" van de Stichting Klassieke Dans uit Sint-Niklaas o.l.v. Johan Goessens en Ingolf Collmar.

Alle verder info vind je op https://www.ontdeksintniklaas.be/nl/binnenkort/openingsconcert-overmeesterd

 

Uitzending TV Oost op 13 mei

dansmuziekwoord