Archipelfestival: Het leven is geen meesterwerk

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Social media sharing

Archipelfestival: 23 - 24 - 25 oktober 2020

Thema: “het leven is geen meesterwerk”

Niet alleen de naam van het festival herbergt een verwijzing naar Paul Snoek, ook het thema van deze Archipel-editie verwijst rechtstreeks naar de roemruchte dichter. “Het leven is geen meesterwerk” is het vers en de slagzin waarrond het programma opgebouwd werd: een verzameling auteurs en aanverwanten die naar hun plaats in het literaire landschap, naar het unieke karakter van hun schriftuur, naar genre, inhoud en taal, als buitenbeentjes beschouwd kunnen worden.
 Een parade van grenslanders en grensgangers, outsiders en outlaws, een caleidoscopische stoet aan literaire ballingen en vogelvrijen, dat is Archipel 2020!

Archipel is een organisatie van de Bib en CC Sint-Niklaas, in samenwerking met tal van partners: SteM, de Foyer, Standaard Boekhandel, boekhandel ’t Oneindige Verhaal, Odisee, SBSO Baken, Special Art Foundation, e.a. Het festival wordt ondersteund door het stadsbestuur van Sint-Niklaas en Literatuur Vlaanderen.
 

Een greep uit het programma:

Bunker  – voorstelling poëzieroute en stadsbundel
 Trouwzaal Stadhuis – 20u00
Een poëzieroute off the beaten track. Dichteres Jana Arns (lerares 'Schrijven' aan d'Academie Podium) bezocht maandenlang de 20 wijken van de stad en schreef er evenveel gedichten bij. Grafisch kunstenaar Tim Polfliet zette de woorden om in unieke illustraties. De stadsbundel wordt feestelijk voorgesteld.

Toegang is gratis, maar reservatie verplicht!

 

Voor het reservatie of het volledige programma:
https://www.ccsint-niklaas.be/podium/18025/-archipelfestival 
https://www.facebook.com/Archipelfestival-102375158068647/

dansmuziekwoord