Antwerpen Gitaarfestival

Concert
Social media sharing

Op 13 november gaan leerlingen gitaar, vergezeld door hun leerkrachten en ouders, met z'n 85 naar een concert aangeboden door het gitaarfestival in CC Deurne.
We beluisteren er Augustin Wiedemannn en Pavel Steidl.
Van deze laatste al een voor-oortje: https://youtu.be/IX5o14Ndw4w

De tweede concertavond van het Antwerpen Gitaarfestival staat weer in het teken van de diversiteit. Met de Beierse gitarist Augustin Wiedemann haalt het Antwerpen Gitaarfestival een veelzijdige duizendpoot in huis die zich even thuis voelt als jazz- en kamermuzikant als als klassieke solist. Na zijn overwinning op de gitaarwedstrijd van La Havana in 1992 bestempelde Leo Brouwer zelf de man uit München als een Duitser met een Latijns-Amerikaans hart. Vanavond brengt hij dan ook werk van Heitor Villa-Lobos en… van Leo Brouwer.

En met de Tsjechische revelatie Pavel Steidl geniet je opnieuw met volle teugen van een echte sterren act. Sinds zijn eerste prijs op de Internationale wedstrijd van Radio France in 1982 in Parijs, groeide hij uit als een van de meest gevierde solisten van zijn generatie. In 1987 emigreerde Steidl naar Nederland, waar hij een eigen unieke en dikwijls ludieke stijl creëerde waarin hij de absolute referentie werd voor de uitvoering van 19de eeuwse gitaarmuziek van onder meer J. K. Mertz en Niccolo Paganini.

dansmuziekwoord