Muziek

Muziekcultuur

Wil je echt leren luisteren naar muziek? Het verhaal leren achter de klanken? Al luisterend kennis maken met een brede waaier aan muziekstijlen, -vormen en -genres? Dan is muziekcultuur écht iets voor jou!

Het klassieke repertoire krijgt een belangrijke plaats, maar ook popmuziek, jazz, musical, film- en wereldmuziek komen aan bod. Je ontdekt hoe instrumenten ontstonden, functioneren en klinken en wie al die componisten waren.

Luistervoorbeelden en filmfragmenten onderbouwen de theorie. Bovendien illustreert de les muziekcultuur dit alles met een concertbezoek.

De opleiding muziekcultuur is een kortlopend traject, toegankelijk voor iedereen. Je hebt geen voorkennis nodig om bij ons deze studierichting te volgen. Dit traject duurt 3 studiejaren met telkens 1 lestijd van 120 minuten.

Wil je meer weten? 

Bekijk Muziekcultuur

Je kan muziekcultuur volgen op deze locaties:

Els De Lentacker

Els De Lentacker

Klassieke muziek
Muziekcultuur
MCV (Klassiek)

De prijs van deze les is afhankelijk van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Ben je houder van een kansenpas en schrijf je in de academie in Sint-Niklaas? Dan krijg je een grote korting.

dansmuziekwoord