Muziek

Blokfluit

De blokfluit is een houten blaasinstrument. In het mondstuk is een blok is aangebracht van een zachtere houtsoort. Het zachtere hout van het blok neemt een deel van het ademvocht in zich op waardoor de blokfluit makkelijker bespeelbaar is. In tegenstelling tot de dwarsfluit houd je de blokfluit recht voor je. Er bestaan verschillende variaties: de alt, tenor, sopraan en bas. 

Aan onze academie kan je voor de blokfluit kiezen tussen de stijlrichting ‘klassiek’ of ‘oude muziek’. In de richting 'oude muziek' kan je ook kiezen voor traverso. Sinds schooljaar 2018-2019 kan je ook blokfluit volgen in de richting 'folk & wereldmuziek'. 

Onze leerkracht blokfluit geeft u alle informatie betreffende de familie van de blokfluit. Wil je de mooie klanken beluisteren? Beluister hier zijn vrolijke noten!

Je kan blokfluit volgen op deze locaties:

Joris Van Goethem

Joris Van Goethem

Klassieke muziek
Folk & wereldmuziek
Blokfluit
Traverso

De kostprijs van deze les is afhankelijk van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Ben je houder van een kansenpas en schrijf je in de academie in Sint-Niklaas? Dan krijg je een grote korting.

dansmuziekwoord