terrrazza 2021

Terazza

3 tot 4 september
De Salons voor Schone Kunsten
Concert
Festival

Terrazza brengt tijdens Villa Pace klassieke muziek naar de tuin van de Salons.
Dit jaar heten wij u welkom op zaterdag 3 en zondag 4 september, telkens van 14 tot 17 uur.

Social media sharing

Terrazza 2022

PROGRAMMA:  

(identiek op zaterdag en zondag)
14u: Flanders Boys Choir
15u: Leerlingen d'Academie Podium
16u: Collectif Arsys

 

14 uur: Flanders Boys Choir

Het Flanders Boys Choir werd in 1931 opgericht in Sint-Niklaas, en biedt jongens vanaf 9 jaar de kans om zich muzikaal te ontwikkelen in een professionele omgeving. De unieke klankkleur van dit knapenkoor veroverde binnen- en buitenland. Zo bouwde het Flanders Boys Choir een uitstekende reputatie op. Het werkte samen met dirigenten zoals Philippe Herreweghe, Jos Van Immerseel, Ton Koopman en Sigiswald Kuijken. Jaarlijks werken de knapen ook mee aan uitvoeringen van de Matthauspassie in België en Nederland.

Voor Terrazza selecteerden ze muziek uit verschillende genres en stijlen.  Het koor onder leiding van Dieter Van Handenhoven wordt bijgestaan door Isabelle Storms (sopraan) en Tom Van Bogaert (bas). Begeleider is Dirk Vermeir.

www.flandersboyschoir.org

 

15 uur: Intermezzo d’Academie podium

Talentvolle leerlingen krijgen traditiegetrouw een plaatsje tussen de professionele muzikanten tijdens Terrazza.
Dit jaar is het de beurt aan Julie Veldeman op klassieke gitaar, bijgestaan door haar docente Sofie Troffaes.
Ze brengen werken van Cardoso, Quintero en Fleury.

 

16 uur: Collectif Arsys

Collectif Arsys verrast met Tango Sensations, een programma dat het resultaat is van een samenwerking met de Belgische bandoneonist Daniel Gruselle rond het gelijknamige werk van Astor Piazzolla. Een aantal jonge musici met een klassieke achtergrond slaan de brug tussen traditie en innovatie waarbij een alchemie ontstaat tussen de saxofoons en de bandoneon.

Het Collectif Arsys speelde al in gerenommeerde zalen zoals Bozar, Kunstencentrum Flagey, Amuz in Antwerpen, het Palais des Beaux-Arts in Charleroi en we zijn dus verheugd ze nu te presenteren in de prachtige tuin van De Salons.

www.collectif-arsys.eu
 

dansmuziekwoord