Huisconcerten SAWMD
Huisconcerten SAWMD

Huisconcert: Laureaten Cantabile

24 maart van
Sint-Niklaas, d’ Academie voor Podium
Concert

Op zondag 24 maart 2019 heten wij jou van harte welkom op ons 2de huisconcert van dit seizoen. Dit keer is het de beurt aan de laureaten van pianowedstrijd 'Cantabile'. Iedereen welkom om 11 uur in het auditorium van de SAMWD.

Social media sharing

Laureatenconcert pianowedstrijd Cantabile

'Cantabile’ is opgericht op 4 december 1982.  Met het inrichten van een tweejaarlijkse pianowedstrijd voor jongeren tijdens de pare jaren en het inrichten van een compositiewedstrijd voor piano tijdens de onpare jaren, streeft Cantabile naar de verheffing van de pianocultuur in Vlaanderen.

De wedstrijd stimuleert zowel jongeren, ouders als leraars bij hun inzet voor de pianostudie terwijl, in het verlengde daarvan, de aangeboden recitals en concerten voor de noodzakelijke podiumvastheid zorgen. Dat de deelname aan de wedstrijd leerzaam en verrijkend is, bewijst het groot aantal inschrijvingen, telkens weer.

Met dit doel voor ogen worden in gans Vlaanderen talrijke evenementen ingericht waarop de Cantabilelaureaten hun vorderingen door een geïnteresseerd publiek kunnen laten appreciëren. Ook buitenlandse concertreizen staan op het programma. Zo concerteerden reeds meerdere laureaten op verschillende plaatsen in Europa. 

Sinds 1999 blijven de Cantabilerecitals niet uitsluitend tot het solistisch pianospel beperkt. Met het project "'Kamermuziek Jong Vlaanderen' worden concerten ingericht in diverse bezettingen met muziek van vroeger en nu.

Gegarandeerd een sfeervolle start van je zondag!

Kaarten: 6 EUR (3 EUR voor leerlingen en houders kansenpas)

Na het concert krijg je een gratis aperitief.

Sint-Niklaas - hoofdfiliaal

SAWMD
dansmuziekwoord